subota, 4. lipnja 2016.

9 STVARI KOJE SVAKA ŽENA MORA ZNATI






Postoje neke stvari koje sve djevojke trebaju znati uraditi apsolutno perfektno. Ukoliko tražite načine kako da radite sve sa stilom i gracioznošću, imamo savršeno rješenje za vas. Od savjeta oko raskida do povišnice na poslu koju ste uvijek željele.



Kako primiti kompliment



Izgledaš apsolutno odlično! Ali kao i drugi, kada ti neko uputi kompliment ne znaš šta da uradiš sa njim. Nemoj ga preusmjeravati na druge i nemoj pokazivati svoje mane. Kada počneš sebe da podcjenjuješ, tada će i drugi početi. Samo zamišljaj da je to poklon koji je zahtijevao mnogo uloženog truda i prihvati ga sa zahvaljenjem.



Kako se odbraniti



Razočaravajuća je statistika da svaka četvrta žena sa 21 godinu može doživjeti krivično nasilje. Stručnjaci kažu da je uvijek bolje braniti se, pogotovo ukoliko znaju neku tehniku samoodbrane. Žene koje uzvrate udarac rjeđe zadobijaju povrede, zaustavljaju bolje napad i osjećaju se bolje poslije njega. Pogledajte gdje se u vašem gradu održavaju časovi samoodbrane i prijavite se. Ne samo da će vas dovesti do odlične forme, već vam može spasiti život jednog dana.



Kako izaći iz loše veze



Postoji mnogo razloga zašto je veza loša po vas; ukoliko se osjećate kao u zamci, nesigurno, zabrinuto, u opasnosti ili se jednostavno osjećate nesretno. Sve ove stvari utiču negativno na vaš život i trebali biste što prije izaći iz toga. Ko želi provesti ostatak života sa nekim ko im izaziva frustracije svakodnevno? Niko, zato je bolje da odmah okončate svoje poteškoće, jer poslije može biti prekasno. Okružiti se voljenim prijateljima i porodicom vam može dovesti da se osjećate ponovo vrijednim sebe i brže ćete stati na noge nakon vašeg prekida. Ukoliko odlazite od agresivnog partnera, sjetite se da postoje organizacije koje nude svoju pomoć.



Kako i kada pitati za povišnicu



Da li mislite da vrijedite više nego što ste plaćeni? Kada ste donijeli firmi veliki posao, imate odličnu statistiku rada, uspješno završili veliki projekat ili ste dobili pohvale za vaš trud, tada je najbolje vrijeme da tražite novac. Izbjegavajte da razgovarate o povišnici sa vašim šefom kada je zauzet. Taj trenutak treba da bude kada ste oboje slobodni. Recite svoju cijenu, bez toga da odustanete od svog ultimatuma i opravdajte zašto ste toliko zaslužili; navedite sve što ste dobro uradili u prethodnom periodu. Ukoliko stvari ne krenu po planu, nemojte biti razočarani. Pitajte za savjete kako da poboljšate svoj rad. Ukoliko se profesionalno ponesete, vaš šef će biti impresioniran.



Kako hodati u štiklama



Hodanje u visokim štiklama može da vam poremeti balans i pokvari vaše držanje. Mi vam dajemo nekoliko savjeta kako da ponosno gazite u štiklama. Najvažnije je da ne gledate dole! Držite vaš pogled pravo i vrat u liniji sa kičmom. Vaša ramena držite nazad i malo spušteno. Morate stajati ispravljeno i izbaciti grudi da bi dali kontrabalans težini kojoj štikle daju. Blago zategnite stomak i malo savijte koljena za perfektni balans. Vježbajte kod svoje kuće za odličnu formu.



Kako se osjećati dobro u svom tijelu



Kako mi vidimo sebe je mnogo važnije od toga kako nas drugi vide, zato je samopouzdanje jedan od najboljih načina da se bolje osjećamo. Najbolji način da to postignete je da stanete ispred ogledala, pogledate u svoje tijelo i kažete šta vam se najviše na njemu sviđa. Kada utvrdite to, radite na tome da maksimalno iskoristite to. Također, učinite da se dobro osjećate u vašoj odjeći. Ako nosite išta zbog čega se osjećate loše, nije ga vrijedno zadržati. Opremite se onim stvarima u kojim se osjećate najbolje i koje vam daju samopouzdanje. I za kraj ono najvažnije, prihvatite sebe čitavu, nemojte se ograničavati na svoj fizički izgled. Svoje prijatelje ne birate zbog veličine nosa ili butina, zar ne? Pobrinite se da izgledate više od vašeg tijela.



Kako zakucati razgovor za posao



Najlakši savjet koji možemo dati je priprema. Dobro istražite buduću firmu, informišite se, dobro pripremite odgovore, pripremite i svoja pitanja (ne da odmah pitate “Koliko ću biti plaćena?”) i odaberite vašu odjeću još noć prije. Krenite barem pola sata prije onog vremena nego li mislite da treba (zbog gužve, odgađanja i kašnjenja prevoza). Kada ste već na razovoru, važno je ostati pribran i sjetiti se koliko vrijedite. Znate da ste najbolje za ovaj posao, pa dokažite to i njima. Vrlo je važno da ne paničarite ukoliko ne znate odgovor na neko od pitanja. Nije sramota odgovoriti sa: “Žao mi je, ali ne znam odgovor na to pitanje.”, ali je važno da pokažete smjelost i spremnost da nastavite razgovor time što ćete okrenuti na drugu temu. Nikada nemojte izmisliti odgovor na pitanje o kojem ništa ne znate.



Kako biti sama



Najvažnija veza u kojoj ćete biti u vašem životu je ona sa samom sobom; bez pravila, ograničenja i izvinjenja. Radite na onome što vas čini sretnom i učinite da vam uspije. Bilo to putovanje koje ste oduvijek željeli, naučiti novi jezik ili priuštiti sebi luksuznu kupku, budite sigurni da imate vremena za to. Ukoliko to znači ne otići na nekoliko zabava, neka i bude. Napraviti sebe nedostupačnom će vremenom povećati vaš socijalni status.



Kako se ne izvinjavati za sve



Reći izvini kada ste pogriješili je uredu, čak i više nego uredu. To je način da se riješi situacija. Međutim, kada niste vi pogriješili, ugasite to automatsko dugme za izvinjenje. Prvenstveno, osjećati ćete se uvrijeđeno i iritirano. Sa druge strane ćete smanjiti vrijednost svog izvinjenja kada to zaista budete mislili. Dobro sagledajte situaciju, ustanovite ko je kriv i reagujte kako zaista treba. Nemojte biti nasilni, recite nešto kao: “Žao mi je što se osjećaš tako.”, što pokazuje vašu zabrinutost, bez da igledate kao otirač.